



FIT-IBFD International Taxation Conference

Reshaping the International Tax Architecture in an Era of Multilateralism

ITC Maratha, Sahar, Mumbai 4 & 5 December 2023

Technical Programme
All times shown are Indian Standard Time







Day 1: Monday, 4 December 2023

09:00 – 10:30 **Opening Ceremony** (1 hour and 30 minutes)

Official Opening

Belema Obuoforibo

Director, IBFD Knowledge Centre Chair, Centre for Studies in African Taxation Member, IBFD Executive Board

Mukesh Butani

Managing Partner, BMR Legal Member, FIT Board of Trustees

Special Event: Commemoration of Professor Roy Rohatgi and a Quarter Century of FIT

Mukesh Butani

Managing Partner, BMR Legal Member, FIT Board of Trustees

— TP Ostwal

Founder, TP Ostwal & Associates LLP

Welcome Address

— Porus Kaka

Senior Advocate (India), Barrister (England & Wales) Member, IBFD Board of Trustees Hon. President, IFA

Keynote Speech

Hon. Justice A.K. Sikri

Eminent Jurist & Former Judge, Supreme Court of India International Judge, Singapore International Commercial Court, Supreme Court of Singapore

10:30 – 11:00 **Tea Break** (30 minutes)





Session 1 Evolving Trends in Global Taxation

11:00 - 12:30

(1 hour 30 minutes)

Chair:

Dr. Veerinderjeet Singh
 Member, IBFD Board of Trustees

Presentation:

Yvette Nakibuule Wakabi

Senior Associate, Africa & the Middle East Knowledge Group, IBFD

Panel Leader:

Dinesh Kanabar
 Chief Executive Officer,
 Dhruva Advisors

Panelists:

— Rasmi Ranjan Das

Chief Commissioner of Income Tax, Ministry of Finance, Government of India

Prof. Annet Wanyana Oguttu

Professor of Tax Law, Department of Taxation and the African Tax Institute, University of Pretoria

12:30 – 13:00 Luncheon Address: The United Nations and Its Role in Global Tax Policymaking (30 minutes)

Michael Lennard

Chief, International Tax Cooperation Section, Financing for Sustainable Development Office, Department of Economic and Social Affairs, United Nations

13:00 – 14:00 **Lunch Break (**1 hour)

Programme continues on next page





Session 2 *14:00 – 15:30*

Latest Developments in Indian Taxation – Practical Controversies and Cross-Border Issues (1 hour 30 minutes)

Chair:

— Raman Chopra

Joint Secretary, Tax Policy & Legislation, Department of Revenue, Government of India

Panel Leader:

Shefali Goradia

Chairperson, Deloitte India

Panelists:

— H. Padamchand Khincha

Partner, H C Khincha & Co, Bangalore

— Ameya Kunte

Founder, Globeview Advisors LLP

— Shreya Rao

Tax Partner, AZB & Partners

15:30 – 16:00 **Tea Break** (30 minutes)

Programme continues on next page





Session 3 Preparing for the Global Minimum Tax – Challenges for 16:00 – 17:40 Businesses and Tax Practitioners (1 hour 40 minutes)

Chair:

Rebecca Roes

Member, IBFD Board of Trustees

Panel Leader:

— Alex Law

Tax Leader, Deloitte Middle East

Presentation: GloBE in 2023: Overview of Critical Developments

Rachel Saw

Head, IBFD Asia Pacific Knowledge Group Chair, IFA Malaysia

Panelists:

Prof. Dr. Vikram Chand

Professor of International Tax Policy, University of Lausanne

Prof. Yvette Lind

Professor of Law, Department of Law and Governance, BI Norwegian Business School

— Dr. Amar Mehta

International Taxation Expert, Advisor, Commentator & Author

Dr. Achim Pross

Deputy Director,
OECD Centre for Tax Policy and Administration

— Chetan Rao

Commissioner of Income Tax, Foreign Tax & Tax Research, Department of Revenue, Government of India

17:40 – 17:45 **Closing Remarks** (5 minutes)

Belema Obuoforibo

Director, IBFD Knowledge Centre Chair, Centre for Studies in African Taxation Member, IBFD Executive Board





Day 2: Tuesday, 5 December 2023

08:55 – 09:00 **Opening Remarks** (5 minutes)

Mukesh Butani

Managing Partner, BMR Legal Member, FIT Board of Trustees

Session 4 Transfer Pricing – Practical Considerations for Indian

09:00 – 10:30 **Businesses** (1 hour 30 minutes)

Chair:

— Eric Mehta

Partner,

PwC

Panel Leader:

Monique van Herksen

Partner, Simmons and Simmons, The Netherlands

Presentation: Current Global Controversies in Transfer Pricing

Anuschka Bakker

Head, IBFD Transfer Pricing Department Deputy Director, IBFD Knowledge Centre

Panelists:

— Rajat Bansal

Chief Commissioner of Income Tax, CBDT, Department of Revenue, Government of India

— Shikha Gupta

Tax Director, South Asia Hindustan Unilever Limited

— Vijay Iyer

Transfer Pricing Leader, Ernst & Young India

10:30 – 11:00 **Tea Break** (30 minutes)





Session 5 Taxation of Cross-Border Activities – Current Tax Treaty

11:00 – 12:30 **Iss**

Issues (1 hour 30 minutes)

Chair:

— Rachel Saw

Head, IBFD Asia Pacific Knowledge Group Chair, IFA Malaysia

Panel Leader:

Walter Andreoni

Partner, Mercanti e Associati, Italy

Presentation: Overview of Global Developments

Ola Ostaszewska

Head, IBFD Europe Knowledge Group Deputy Director, IBFD Knowledge Centre

Panelists:

Bijal Ajinkya

Partner, Direct Tax & Private Client Practice, Khaitan & Co

— H. Padamchand Khincha

Partner, H C Khincha & Co, Bangalore

— Dr. Dhruv Janssen-Sanghavi

Leader, International Tax and Litigation, Nishith Desai Associates

Seema Kejriwal Jariwala

Partner, International Tax & Transfer Pricing, BMR Legal

12:30 – 13:00 Special Address: The Future of Global Tax Policymaking

(30 minutes)

Dr. Achim Pross

Deputy Director,
OECD Centre for Tax Policy and Administration

13:00 – 14:00 **Lunch Break** (1 hour)





Session 6 Emerging Technologies – Challenges and Prospects for the 14:00 – 15:40 Tax Advisor (1 hour 40 minutes)

Chair:

— Parul Jain

Head, International Tax Practice, Nishith Desai Associates

Presentation:

Prof. Liz Chien

Professor of International Tax Law, University of California College of the Law

Panel Leader:

Uday Pimprikar
 Head of Indirect Taxes,
 Ernst & Young India

Panelists:

Ravi Chatlani

Associate, Knowledge Centre, IBFD

Prof. Dr. Claudio Cipollini

Professor of Tax & Technology, University of Amsterdam

Dr. Achim Pross

Deputy Director,
OECD Centre for Tax Policy and Administration

— Gouri Puri

Partner, Digital Taxation, Shardul Amarchand Mangaldas

Programme continues on next page





Session 7

15:40 - 16:40

The Emerging Global Tax Landscape – An Overview of the Indian Position (1 hour)

Chair:

— TP Ostwal

Founder, TP Ostwal & Associates LLP

Panel Leader:

— Sanjay Tolia

Partner, PwC India

Panelists:

— Dr. Amar Mehta

International Taxation Expert, Advisor, Commentator & Author

Nidhi Kansal

Partner, Corporate & International Taxation, BSR & Co. LLP

— Malathi Sridharan

Chief Commissioner of Income Tax, Western Zone, Mumbai, Government of India

16:40 – 16:50 Concluding Comments (10 minutes)

Belema Obuoforibo

Director, IBFD Knowledge Centre Chair, Centre for Studies in African Taxation Member, IBFD Executive Board

Mukesh Butani

Managing Partner, BMR Legal Member, FIT Board of Trustees

End of Programme